Monday, December 27, 2010

kosong dah reban

haha..salah satu reban dah kosong semua dh lego..suasana sepi umah Ss skang..adala tinggal 3,4 ekor bt penyeri
reban bt santapan balik kerja..tg taun depan kita cr baru..tp Ss masih ada koleksi di yg nk di lego..kalau berminat call la sy hehehe..

ara xxx FOR SALE

ayam kecil ni Ss nk jual pada yang berminat..
kita nk kosongkan reban dah..bt baka mmg ok

kuda puchong


 ayam lonjak dada rajin berkibas masih menunggu
siap sepenuhnya untuk trn ke bon..kuda ni ada darah
sama sri belut yg Ss penah upload sebelum ni..
penah mendapat tempat ke 3 baru2 ni bon kl..


white pearl


white pearl ayam pembaka,Ss saja upload nk tunjuk
betapa bersih ayam ni haha..gaya bleh tahan sangat aktif
di meja..

Tuesday, December 21, 2010

mat ali

 mat ali ayam kuning bersih diberi nama sempena peninju handalan dunia sbb dada dia sama seperti penumbuk peninju hadalan tu m.ali.. ss gurau sj, ayam ni bakal di turun kan di kotabahru kalau xda arah melintang..sbb skng baru segar sakit

Monday, December 20, 2010

sri belut

nk trn bon kota bahru bt pertama kali
tgk la kot2 ada rezeki hahaha

remaja

all ready to ad farm

Thursday, December 16, 2010

induk

SOLD
induk bergaya berdada besar mmg membuat ramai
rakan terpukau bila bertandang ke rumah Ss..
so skang dah bertukar hak milik jauh nun di sabah 

remaja dalam simpanan




kuning marang FOR SALE


ayam kuning pinang masak,baka rasyid marang baru siap eko
bleh la try bon akan datang..kata otai marang ayam ni ada darah
 rocky tp xtau la..janji bergaya

ara dungun FOR SALE

ayam dari baka rakan serama dungun..
ayam ni banyak dah berjasa dan ada ranking masa di tangan rakan ss di s.alam ni..game melaka johan a,johan abs dan no 2..

Wednesday, December 15, 2010

dara pujaan

ss upload utk rakan serama ss di holland nk tgk
sgt2 dan rasanya nk datang tahun baru ni..

video dara nk begaya

video
ss upload video ni utk tontonan mr petrick dari holland
yg berminat sgt2 nk ayam ni

Tuesday, December 14, 2010

ada saja kau ni

 ara ni ada saja perangai dia..
melompat dalam reban nk keluar xtau apa
 hal bila tgk ss balik kerja.
skang dah ada lawi bleh kot trn kelantan..

Monday, December 13, 2010

mai tgk pakcik nk jual ayam


 kubing remaja nk masuk muda
saiz aaa nk nego...
ayam bergaya ada ranking bon besar dan bon mingguan














ringting mas  sold  to cikgu jai serama sabah
adik kepada chong wey dalam block sy
ayam dah muda tapi eko blum siap masih eko remaja



SOLD  kuning pinang masak
ayam remaja tarik lonjak dada
ayam potensi di arena

induk kuning
cuting dada besar
sesuai di jadikan induk pembaka



berminat call/sms    0134256448 syahrul sirim

Friday, December 10, 2010

Tuesday, December 7, 2010

reban kena rompak !!

 Assalamualaikum kepada sahabat2 serama dan peminat serama di
pelusuk tanah air malaysia yg sy hormati..kpd sesiapa terambil atau
terbeli ayam pada 2 hari yg lepas tlg ambil perhatian..kerana ini
telah melibat kn laporan polis dan pic2 ayam telah tersebar..
di sini Ss sertakan kan sebahagian  gambar2 ayam serama yang kita
jejaki dan mencari setelah hilang dicuri 2 hari yg lepas..ini amat
menyedihkan Ss  kerana masih lagi ada perangai sebegini di zaman
                                         sekarang..Ss harap rakan2 dapat membentu masalah yg ada sekarang




sila hubungi sy  0134256448 syahrul
                       0129732785 pakcu
                       0136070910 sayuti


        segala kerjasama rakan2 amat di hargai tq           





Monday, December 6, 2010

video ara

for sale

bapak pembaka nk jual sepasang..
satu bapak chong wey ibu lain..
ayam ok cm xmandi juz bg induk sj..

berminat call sy

puteri lilin

puteri lilin anak kepada lang puchong kini time nk bertelur..
harap2 meletup anak dia

chong wey

 Sold - chong wey wajah baru

Followers

About Me

My photo
011-23433068 sek 19 shah alam, selangor, Malaysia
FB - Syahrul Anuar Mohamad a'kum selamat datang bt geng2 serama yg sudi singgah kt blog SS ni..bt pertama sekali sy join blog ni dapat la kita bertukar2 fikiran dan memantap kan lg produk2 serama kita ni..

SeramaSirim

a'kum kpd bloger2 dan rakan2 yg menyingah ke blog Ss..
terutama sekali Ss mengucapkan tahniah kepada peminat seram malaysia yg telah menaikkan martabat serama kita sekali lg..
blog SeramaSirim Ss di namakan mcm 2 sbb Ss ni Salah seorang staff kt sirim..so senang skit nk kenal Ss..so Sapa yg ada soalan dan cadangan pada blog atau ayam ss boleh la email or coment Ss k..tq

My Blog List